PRESENTATÖRER RADAR SPRING 2019

Följande presentatörer deltar under Radar Spring 2019

Arkiv: Keynotes

Advania erbjuder ett komplett utbud av IT-tjänster, plattformar, molnlösningar och stöd till företag och organisationer. Vår mission är att hjälpa våra kunder att förenkla IT-infrastrukturen, genom att förbättra funktionaliteten och reducera kostnaderna. Vi ser våra kunder som partners. Äkthet, ödmjukhet och delegerat ansvar är en del av Advanias företagskultur. Att fatta beslut närmast kunden, av dem som känner verksamheten bäst, är framgångsfaktorer som bidragit till att Advania lyckats behålla flexibilitet trots kraftig tillväxt. Advanias vision är att göra det möjligt för våra kunder att förbättra sitt resultat med hjälp av intelligent IT och expertis, genom partnerskap.

Key note: 

Omvärlden förändras kontinuerligt, förändrade trender och ny teknik rusar mot oss i en allt snabbare takt. Viktigt för oss alla att hålla koll på trenderna som formar vårt samhälle.

Stefan Bergdahl, VD på HP Sverige

Stefan Bergdahl, VD på HP Sverige

Visolit lanserades som ett nytt namn den 21 januari 2019, och ersatte då TeleComputing och namnen på det förvärvade företagen Excanto och Lanteam i Sverige. Visolit är en snabbväxande teknikkoncern som har stärkt sin geografiska närvaro i hela Norden.

Vi har kunder bland annat inom Offentlig sektor, Fastighet & Bygg, Retail, Hälsa & sjukvård och säkrat upp våra branschkunskaper och stärkt vår position som en partner för hybrida molntjänster och digital transformation på hela den nordiska marknaden. Detta innefattar även ett utökat tjänsteerbjudande inom konsulttjänster, säkerhet, integreringar och produkter.

Key note: 

Beat Your Business – Visolit kommer tillsammans med Fredrik Gunmalm, VD på Capio Närsjukvård berätta om sina upplevelser om workshopen som genomfördes tidigare under våren.

Fredrik Gunmalm, VD Capio Närsjukvård

Johan Magnusson, VD Visolit Sweden AB

Basefarm är en europeisk driftleverantör som skapar marknadsledare genom att integrera nyckelkompetenser för digital transformation av Big Data, Molntjänster och Informationssäkerhet till ett serviceerbjudande. Företaget tillhandahåller strategisk rådgivning, arkitektur och implementation tillsammans med förvaltning och drift av lösningar på flera olika molnplattformar. Verksamheten grundades år 2000 i Norden och idag är det 550 ledande ingenjörer och rådgivare som arbetar i Norge, Sverige, Nederländerna, Tyskland och Österrike.

Key note:

Ledande leverantör tillsammans med två-tre av sina kunder diskuterar varför best of breed skapar störst värden i praktiken.

Sara Murby Forste, VD Basefarm AB

Sara Murby Forste, VD Basefarm AB

Carita Weiss, CIO MedMera Bank

Carita Weiss, CIO MedMera Bank
.

Willy Stjernudde, Head of IT Security, SJ

Willy Stjernudde, Head of IT Security, SJ

Dan Rådström, PayEx

Dan Rådström, PayEx

Över 100 år gammalt är IBM något av en institution inom IT-branschen. Med innovationer bakom sig som bankomaten, PCn och hårddisken, med 5 Nobelpristagare och genombrott som möjliggjort allt ifrån månlandningar till schackdatorer och Jeopardy! vinster så behöver kanske inte IBM en introduktion. Men, visste du att IBM är världens främsta privata forskningsinstitution med miljarder i årliga investeringar i grundforskning? Eller att IBM’s främsta satsningsområden idag är artificiell intelligens & kognitiva teknologier, kvantdatorer, nanoteknologi och molnet?

Petra Goude, IBM General Manager IBM Global Technology Services, Nordic

Petra Goude, General Manager IBM Global Technology Services, Nordic

Hans Blomgren, Group CIO Sandvik AB

Hans Blomgren, Group CIO Sandvik AB

Radar Ecosystem Specialists

Hans Werner, Vd Radar Ecosystem Specialists

Radar är nordens ledande leverantör av lokal faktabaserad insikt
Radar levererar produkter och tjänster till såväl leverantörer som köpare av IT. Våra insikter och tjänster skapar möjligheten att styra, inte med svansen och information om vad som redan skett, utan med information om nuläge, planer och prioriteringar just nu.

Relationen mellan leverantör och beställare inom IT måste utvecklas.

Vi måste hitta vägar för att förändra relationer och styrning mot ökat partnerskap där man fokuserar på värde. Radar ger sin syn på den kommande prisutvecklingen i Sverige. Om hur kvalitetsutvecklingen förändrats hos de svenska IT bolagen, vilka risker och möjligheter som utvecklas i marknaden just nu. Radars rådgivare ger sin syn på hur man bör sätta upp en modell för ökat värdeskapande i sina leverantörsrelationer.

Arkiv: Breakouts

Att digitalisera kärnverksamheten är den största utmaningen för IT-organisationen idag. Trots det utvärderas IT-organisationen fortfarande primärt på budgetuppfyllnad och driftsäkerhet, två mål som säger lite om affärsvärdet som digitaliseringen kan skapa.

Vi på Euvic har full förståelse för utmaningen och har byggt vårt bolag med 2000 systemingenjörer för att hjälpa till med just digitaliseringen av våra kunders affärsprocesser.

Andreas Södermark

Andreas Södermark CEO, Euvic Sweden

Rebendo AB, startade 2001, är ledande specialister inom Performance Management. Vi kombinerar erfarenhet, kompetens, kvalitét med stort hjärta. Några av våra kunder är bl a ATG, Bankgirot, Länsförsäkringar, Silverrail och Stockholms Stad. Vill du ha effektiva affärstransaktioner och flytta kostnader från produktion till utveckling, då har vi lösningen. Vill du veta mer, kolla in vår hemsida www.rebendo.se.

Michael Kling, Rebendo

Michael Kling, Rebendo

Community Powered Innovation

Red Hat är världens ledande leverantör av open source-baserade mjukvarulösningar, med en community-baserad approach för att skapa pålitliga och högpresterande produkter inom cloud, Linux, middleware, lagring och virtualisering. Red Hat erbjuder även prisbelönt support, utbildning och konsultverksamhet.

Jonas Allared, Accenture

Jonas Allared, Accenture

Darren Long, Red Hat: Middleware Sales Specialist for Nordics market

Darren Long, Red Hat

We help our customers to build the IT foundation for their digital transformation in the areas API & Integration, Automation, DevOps, Agile IT Operations and Digital Workplace. As the leading Open Source service provider in the Nordics we always has a focus on openness.

We provide solutions within all these areas, based on leading Open Source technology to ensure delivery in the technical forefront. Giving our customers new revenue gains, faster time to market and a more efficient business.

Daniel Hederstedt, Integration Manager, Arbetsförmedlingen

Henrik Gavelli, CEO, Redpill Linpro
.

AddPro – Vi skapar konkurrenskraft!

AddPro koncernen etablerades år 2000 med syftet/målet att skapa konkurrenskraft inom säker & effektiv IT. AddPro är idag en av de främsta applikations- och molnintegratörerna i Sverige, och vi arbetar ständigt med att skapa verkligt värde i våra kunders affärstransformation med hjälp av digital innovation.

Med en kombination av topprankade konsulter, strategiska leverantörer, utvalda molntjänster, egna datacenter och 24/7 lokalt bemannad servicedesk kan AddPro förse kunderna med den bästa kombinationen av lösningar som uppfyller högt ställda verksamhetskrav. Vi utför jobbet med passion – eller inte alls!

Eva Asu, Ikano Bostad

Nodinite helps customers and partners managing the result from their digital transformation from a support and maintenance perspective.

With our self-service tool the right team has the right information to solve business-critical problems. One product like no other on the market where you can centralize all logging, monitoring and documentation of your workflows.

Less stress, higher productivity, greater control – Always Aware!

Michael Olsson, CEO Nodinite


Tieto under radar spring 2019

Tieto är ett ledande mjukvaru- och tjänsteföretag i Norden.
Genom att nyttja de nya möjligheterna i en datadriven värld är Tietos mål att spela en nyckelroll i den här förändringen och vara kundernas förstahandsval för affärsförnyelse.

Vi säkerställer att våra kunders dagliga verksamhet och tjänster fungerar, samtidigt som vi leder dem till nya framgångar genom användning av data och nyttjande av nya teknologier.

Morgan Näslund, Manager for Integration Office Sweden at Tieto

Morgan Näslund, Manager for Integration Office Sweden at Tieto

Candidator DGC är ett framgångsrikt IT-företag som levererar kompletta IT-drift-, telefoni- och outsourcingtjänster till företag och organisationer på den nordiska marknaden under devisen ”Make IT simple”. Vår strategi är att bygga långsiktiga kundrelationer genom att kombinera hög servicenivå med effektiva IT-lösningar som ger kunden tydliga affärsmässiga fördelar.

Jan Franzen, Candidator DGC

Jan Franzen, Candidator DGC
.

Chung-wai Lee, produktspecialist på Cisco

Chung-wai Lee, produktspecialist på Cisco

Hur du undviker att få sparken av ditt AI

Världen förändras snabbt och det måste även du – det får du säkert höra ofta. AI förekommer allt oftare i samhället, som nytt verktyg i många verksamheter och i det dagliga livet. För många innebär detta en extra oro för framtiden och hur det kan komma att se ut inom den bransch eller yrke där de verkar och tjänar sitt uppehälle.

Stefan Månsby, Chief Evangelist & VP Big data, Basefarm

Stefan Månsby, Basefarm

Advania erbjuder ett komplett utbud av IT-tjänster, plattformar, molnlösningar och stöd till företag och organisationer. Vår mission är att hjälpa våra kunder att förenkla IT-infrastrukturen, genom att förbättra funktionaliteten och reducera kostnaderna. Vi ser våra kunder som partners.

Fredrik Örnhall, Manager Sales Sourcing Stockholm på Advania Sverige

Fredrik Örnhall, Advania Sverige